Om

Vi har bedrivit uppfödning av Norska Skogkatter sedan 1994, och tycker fortfarande det är lika kul. Kärleken till katterna är störst, och har spridit sig ner i generationerna. Numera är hela familjen involverad och vi har även kvar våra linjer från 1994 i dagens katter.

Allt började med en liten kattunge med stort hjärta och en ljus framtid. I slutet av januari 1993 kom Mhorrses Lynx hem till en familj med två vuxna, två barn och två huskatter: Lisa och Chriss. Den lilla kattungen vann snabbt allas hjärtan, och Lisa och Chriss som hunnit bli åtta och nio år fick återuppleva sin barndom. Kärt barn(kattunge) har många namn och Mhorrses Lynx kom snabbt att kallas både Pette och Lynxen (beroende på vilken generation av människorna i hushållet som ropade på honom).

MhorrsesLynx
Mhorrses Lynx

Under våren 93 åkte vi på vår första kattutställning i Uppsala och föga visste vi då vad som väntade. Vi blev snabbt fast och de kommande åren var fulla med både kattutställningar och flera fantastiska kullar.

Lynxen blev stamfadern till vårt stamnamn Gefjon och sen vår första kull 1994 har vi haft nio kullar. Gefjon är en fruktbarhets- och jordbruksgudinna i nordisk mytologi och betyder ”den givande”. Ett passande namn för alla underbara katter vi har haft förmånen att föda upp. När vi har kullar namnger vi ungarna baserat på deras temperament och personligt, och tar namn från nordisk mytologi. Vi har därför inga specifika teman för var kull, utan ett genomgående tema för hela uppfödningen.

Vi har kullar och åker på kattutställningar lite då och då så håll gärna utkik efter kattungar till salu eller våra katter på utställningar!

Logga